Om mig

Hjerteligt velkommen til rejselykke.dk – min nye rejseblog. Navnet rejselykke.dk er optimistisk og positivt, fordi rejser helst skal være fyldt med glæde, samvær, nærvær, naturskønhed, dejlig mad, gode møder med mennesker, historie, kultur, afslapning og aktiviteter.

Jeg har skrevet masser af rejseartikler i de seneste 12 år. De har været bragt i mange af de trykte mediers rejsesektioner. Nu vil jeg også gerne dele mine mange rejseoplevelser og erfaringer her på rejselykke.dk, for hver enkelt rejse indeholder mange historier, som ikke alle sammen lige får plads i en trykt rejseartikel. Alle de små, de skæve, de sjove, de helt specielle, de mere personlige. Dem kan du læse her på bloggen ligesom mine længere artikler fra destinationer i det meste af verden.

Jeg elsker at opholde mig i smuk natur af enhver slags, men holder også af både storbyer, byer med historiske bydele, småbyer, strande – og det meste. Til rejser hører dejlig, lokal mad og hyggelige restauranter – det siger sig selv. God vin, musik, lokalkolorit. Enhver er mere end velkommen til at rejse med her og blive inspireret til sine egne rejser.

Nu har jeg set og oplevet en stor del af verden, men slet ikke nok. Jeg har lige så meget rejselyst som altid og har masser på hjerte om rejser og al deres væsen. Især de fysiske rejser ud i den store, spændende og udfordrende verden. Men også rejser ind i bøger, som jeg holder af at fordybe mig i. Rejselykke.dk kommer også til at handle om de rejser og oplevelser, man kan få igennem musik, så du vil også kunne læse om den musik, jeg lytter til og gerne vil dele med dig.

Den mørkerøde tråd i mit liv er blevet rejser, musik og bøger. Det begyndte nok med bogen om norske Thor Heyerdahls ekspedition på Kon-Tiki, som jeg slugte, før jeg kom til London som noget af det første udland, så USA og Irland, hvor den irske musik greb mig om hjertet og er blevet siddende lige siden. Derfor har jeg i mange år skrevet om folkemusik, i de seneste snart syv på bloggen rootszone.dk, som jeg driver med fire herlige mænd med samme interesse.

Skandinavien gik også direkte ind i hjertet, ikke mindst Norges overjordiske skønhed. Det begyndte, da jeg for længe siden kom til at rejse rundt som rejseleder for amerikanske turister igennem mange somre. Det skandinaviske og nordiske tiltaler mig meget, og jeg nyder, når folk fra fjerne lande ligesom jeg selv bjergtages af den enestående natur – af fjorde, bjerge og elve, skærgårdene, de lange lyse sommeraftener. Personligt bliver jeg aldrig træt af vore nordiske nabolande. Og når det hele er dækket af sne, står jeg gerne på ski her, men dog lige så gerne i Alperne, som også er billedskønne.  Alle disse steder og mange flere kan du løbende læse om på rejselykke.dk

God fornøjelse.