De fik årets Michelin-stjerner i Danmark

Mandag blev Michelin Guide Nordic Countries 2018 præsenteret og spændingen udløst om, hvilke danske restauranter der erobrede eller generobrede én, to eller tre Michelin-stjerner. Kun én dansk restaurant havde på forhånd tre Michelin-stjerner, nemlig Geranium med Rasmus Kofoed ved roret. Og Geranium er stadig alene om at være triple-stjernebestrøet.  I år blev det til i alt 31 stjerner til 26 restauranter.

Kadeau København sikrede sig stjerne nr. to, mens den første Kadeau på Bornholm beholder sin ene, ligesom alle de i forvejen en-stjernede restauranter også gør. To steder blev begavet med en Michelin-stjerne for første gang, og de gik til hhv. Restaurant Jordnær i Gentofte og Me/Mu i Vejle. Stjernerne blev modtaget med kæmpeglæde og stor bevægelse, og mon ikke det var generelt?

Stjernedrys

Restaurant AOC i Moltkes Palæ beholder sine to stjerner, som den har haft siden 2015, og det samme gælder Henneby Kirke Kro. Følgende restauranter i København, på Sjælland og i Jylland har hver én stjerne (foruden de to nye), og det er superfint, når man betænker, hvor perfekt alting skal være i Michelin-inspektørernes optik. Det er ikke spor nemt bare at få en enkelt stjerne.

I tilfældig rækkefølge har disse beholdt deres stjerne: Kong Hans Kælder, 108, Clou, Era Ora, Formel B, Kiin Kiin, Kokkeriet, Marchal, Relæ, Studio at The Standard, Søllerød Kro, Slotskøkkenet på Dragsholm Slot og Frederiksminde i Præstø. Desuden Ti trin ned i Fredericia, århusianske Restaurant Frederikshøj, Domestic, Restaurant Substans og Gastromé. Også Koks på Færøerne beholdt sin stjerne fra sidste år.

Bib

Michelin har også siden 1955 fremhævet restauranter, som serverer “veltillavet mad til rimelig pris” svarende til landets økonomiske standard. Udmærkelsen kaldes “Bib Gourmand”, fordi Bib er firmaets kælenavn for Michelin-manden – firmaets logo i over 100 år.

Bib’en gik til to nye, nemlig PMY og Musling Bistro, og L’Altro, Anarki, Enoma, Frederiks Have, Kødbyens Fiskebar, Marv & Ben, Mélée, Pluto, Rebel, Hærværk og Pondus i Aarhus fik udmærkelsen igen.

Illustration til artikel om danske Michelin-stjerner
Foto: Pixabay

Læs også: Nu er Tivoli Food Hall åbnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *