Om mig

Hjerteligt velkommen til rejselykke.dk – min nye rejseblog og jo, min hidtil eneste.

Navnet er optimistisk og positivt, fordi rejser helst skal være fyldt med glæde, samvær, nærvær, naturskønhed, dejlig mad, gode møder, historie, kultur, afslapning og aktiviteter.

Jeg er journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har skrevet for mange forskellige medier. Siden 2006 har jeg gjort det til mit speciale og yndlingsemne at skrive rejseartikler til trykte medier i Danmark. Nu vil jeg gerne dele mine mange rejseoplevelser og erfaringer her på bloggen efter at have huseret i danske medier i de seneste 12 år.

På alle rejser er der mange historier, som ikke alle sammen lige får plads i den trykte rejseartikel. Alle de små, de skæve, de sjove, de helt specielle, de mere personlige. Dem kan du læse her på bloggen ligesom mine længere artikler om destinationer i det meste af verden.

Jeg elsker at være i smuk natur af enhver slags, men er også vild med både storbyer, byer med historiske bydele, småbyer, strande, regnskov – og det meste. Til rejser hører dejlig, lokal mad og hyggelige restauranter – det siger sig selv. God vin, musik, lokalkolorit. Enhver er mere end velkommen til at rejse med her og blive inspireret til sine egne rejser.

Valparaiso! Navnet på den chilenske by dukkede pludselig op i mit hoved for nylig, og jeg kunne huske, hvor stort et indtryk dét navn gjorde på mig, da jeg som pige læste de lyserøde Puk-bøger. Puks far arbejdede netop i Valparaiso, og det lød meget eksotisk for en lille pige, der endnu aldrig havde været i udlandet. Her begyndte jeg at drømme om den store verden. Nu har jeg set en hel masse af den, men slet ikke nok. Jeg har lige så meget rejselyst som altid og har masser på hjerte om rejser og al deres væsen.

Især de fysiske rejser ud i den store, spændende og udfordrende verden. Men også rejser ind i og med bøger, som jeg holder af at fordybe mig i. Rejselykke er også de rejser og oplevelser, man kan få igennem musik, så du vil også kunne læse om den musik, jeg lytter til og gerne vil dele.

Mit liv er kommet til at have musik, rejser og bøger som en mørkerød tråd. Det begyndte med Valparaiso, bogen om norske Thor Heyerdahls ekspedition på Kon-Tiki, som jeg også slugte, før jeg endelig kom til London, USA og Irland, hvor den irske musik greb mig om hjertet og er blevet siddende lige siden. Derfor har jeg i mange år skrevet om folkemusik, i de seneste seks år på bloggen rootszone.dk, som jeg driver med fire herlige mænd med samme interesse.

Sverige, ikke mindst Stockholm, Finland og især Norge gik også i mit hjerte for længe siden, fordi jeg her kom til at rejse rundt som rejseleder for amerikanske turister igennem mange somre. Det skandinaviske og nordiske tiltaler mig meget, og jeg nyder, når folk fra fjerne lande ligesom jeg selv bjergtages af den enestående natur – af fjordene, bjerge og elve, skærgårdene, de lange lyse sommeraftener.

Personligt bliver jeg aldrig træt af vore nordiske nabolande. Og når det hele er dækket af sne, står jeg gerne på ski her, men dog lige så gerne i Alperne, som også er billedskønne.  Alle disse steder og mange flere kan du løbende læse om på rejselykke.dk

God fornøjelse.