Velkommen til min rejseblog

Lissen jacobsen på CypernHjerteligt velkommen til Rejselykke

Navnet er optimistisk og positivt, fordi rejser også helst skal være fyldt med glæde, samvær, nærvær, naturskønhed, dejlig mad, gode møder, historie, kultur, afslapning og aktiviteter.

Det tog lidt tid at komme så langt som til rejselykke.dk. Men nu er jeg klar til at dele mine rejseoplevelser og erfaringer på dette medie efter at have huseret en hel del i danske printmediers rejsesektioner i de seneste 12 år, hvilket jeg fortsætter med.

Men på alle rejser er der mange historier, som ikke lige får plads i en rejseartikel. Alle de små, de skæve, de sjove, de helt specielle, de mere personlige. De skal på her, ligesom du også her kan læse mine længere artikler om destinationer i mange forskellige lande. Det meste af Europa, USA, lidt Asien, Afrika og Caribien – og naturligvis også vores eget dejlige Danmark. Og mange flere destinationer verden over venter bare på at blive erobret af denne rejsende.

Jeg elsker at være omgivet af smuk natur af enhver slags, men er også vild med både storbyer, byer med historiske bydele, småbyer, strande, you name it. Og at der til rejser hører dejlig, lokal mad og hyggelige restauranter siger sig selv. Enhver er mere end velkommen til at rejse med her og blive inspireret til sine egne rejser.

Valparaiso! Navnet på den chilenske by dukkede pludselig op i mit hoved for nylig, og jeg kunne huske, hvor stort et indtryk dét navn gjorde på mig, da jeg som måske 12-årig læste de lyserøde Puk-bøger. Puks far arbejdede i Valparaiso, og det lød meget eksotisk for en lille pige, der endnu aldrig havde været i udlandet. Her begyndte jeg at drømme om den store verden. Mit kendskab til Puk mere end antyder, at jeg ikke hører til de yngste – men i ånden er jeg, og derfor har jeg lige så meget rejselyst som altid og har masser på hjerte om rejser og al deres væsen.

Især de fysiske rejser ud i den store, smukke, spændende, udfordrende verden. Men også rejser ind i og med bøger, som jeg personligt ofte fordyber mig i. Rejselykke er også de rejser og oplevelser, man kan få igennem musik, så du vil også kunne læse om den musik, jeg foretrækker og gerne vil dele.

På en eller anden måde er mit liv kommet til at have musik, rejser og bøger som en mørkerød tråd. Det begyndte med Valparaiso, bogen om norske Thor Heyerdahls ekspedition på Kontiki, som jeg slugte som måske 16-årig, og så kom jeg endelig til London, USA og Irland, hvor den irske musik greb mig om hjertet og er blevet siddende lige siden. Derfor har jeg i mange år skrevet om folkemusik, i de seneste seks år på portalen/bloggen rootszone.dk, som jeg driver med fire herlige mænd med samme interesse.

Sverige, ikke mindst Stockholm, Finland og især Norge kom jeg til at elske for længe siden, fordi jeg her kom til at rejse rundt som rejseleder for amerikanske turister igennem mange somre, og efter nogle år er jeg begyndt igen. Det skandinaviske og nordiske tiltaler mig meget, og jeg elsker at vise disse smukke lande frem for folk fra fjerne lande, der ligesom jeg selv bjergtages af den enestående natur – fjorde, bjerge, elve, skærgårde, de lange lyse sommeraftener.

Personligt bliver jeg aldrig træt af vore nordiske nabolande. Og når det hele er dækket af sne, står jeg gerne på ski her, men dog lige så gerne i Alperne, som også er billedskønne.  Alle disse steder og mange flere kan du løbende læse om på rejselykke.dk

Jeg er journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har skrevet for utallige trykte medier. Siden 2006 har jeg gjort det til mit speciale og yndlingsemne at skrive rejseartikler til trykte medier i Danmark. Jeg har generelt været freelancer hele mit liv.

I lange perioder har jeg haft faste aftaler med diverse medier som f.eks. magasinet Ud & Se i godt syv år, Alt for Damerne med ugentlige musikanmeldelser i syv år, Dagbladenes Bureau med modeartikler i mere end 10 år, faste artikler i Ugebladet Søndag og i tidernes morgen var jeg redaktør på bladet Børns Hverdag, hvor jeg skrev om børn og daginstitutioner, stadig sideløbende med meget varierende freelanceopgaver om bl.a. design foruden portrætartikler, PR-tekster og alt det løse.

Siden 2006 har jeg fokuseret meget på rejseartikler i danske rejsesektioner, og det vil jeg som nævnt også gerne fortsætte med. Heldigvis har jeg også nået at blive mor til Nina, som for nylig har uddannet sig til kulturjournalist i Berlin, hvor hun bor.

Lissen Jacobsen

God rejse