Allerflest instagrammer fra London

London Eye

Den engelske hovedstad ligger øverst på Top 10 over de mest instagrammede byer i Europa, og her er ikoniske Big Ben den populæreste seværdighed at dele på Instagram. Paris og Barcelona er hhv. nummer to og tre på hitlisten, som biludlejningsfirmaet Hertz har researchet sig frem til. Det er sket i anledning af firmaets 100års-jubilæum. Alt dette fortæller Travel Daily News.

Trods mange byers og hovedstæders skønhed og charme er London altså nummer et med sine 90,9 millioner Instagrams. Alene Big Ben, som egentlig hedder Elisabeth Tower, fik 2,7 mio. fotos på, London Eye 2,2 mio. og Tower Bridge 1,4 mio. I Paris, ”Kærlighedens By”, blev det til 76,9 mio. Insta-snaps i 2017. De 5,5 mio. gange var Champs Elysées med Triumfbuen motivet.

Big Ben osv

Champs-Elysées topper

Den berømte boulevard blev altså den allermest instagrammede seværdighed i Europa og gav baghjul til Eiffeltårnet, Disneyland Paris, Louvre og Notre-Dame. I Barcelona blev det til næsten 35 mio. billeder i alt på Instagram. Her var det ikke overraskende Gaudi og La Sagrada Familia-kirken, der toppede med halvanden million. Herefter kom FC Barcelonas stadion Camp Nou med en million.

Moskva er nummer fire på listen med meget tæt på 34 mio. delte fotos, og så kom Berlin endelig med 26,7 mio. og Berlinmuren (hvad der er tilbage af den) som den mest fotograferede (577.231 gange) fulgt af Alexander Platz med det berømte Fernsehturm (foto nedenfor). De følgende fem byer er Madrid, Amsterdam. Ankara, Rom og Prag. Bortset fra Barcelona er de øvrige byer hovedstæder, hvilket nok ikke er så overraskende.

TV-tårn Berlin

Instagram er sjovt

Ankara på listen er måske en anelse forbløffende. Om Tyrkiets hovedstad reelt set ligger i Europa kan diskuteres. Samtidig kan man sige, at resultatet som helhed i høj grad hænger sammen med antallet af turister i de berørte byer, både nationale og internationale, ville jeg da tro. Men sjovt er det da alligevel, og undersøgelsen viser, at Instagram er en populær og nem måde at kommunikere sine visuelle oplevelser på.

Hertz har udarbejdet den komplette liste over resultaterne på sin blog. Se HER.

Fotos fra London: Karen Seneca fra rejsebloggen Vilde Verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *