Rejsetrends i 2018 – se rejsebloggers anbefalinger

Montenegro

Lissabon og Montenegro er ifølge den svenske blogger Annika Myhre to hotspots at rejse til i år, og jeg kan da også kun selv anbefale begge steder. Hun nævner også den svenske by, Söderköping, som et af de tre rejsemål, man skulle tage at besøge. Det gør jeg også gerne, for det er en lille sydsvensk idyl i Østergötland, og trænger man til fred og ro skal det her nok være stedet, hvor man kan nyde de lange, lyse, skandinaviske sommernætter.

Byen ligger ved Götakanalen – en 170 km lang kanal med i alt 58 sluser. Via elve, søer og denne kanal samt en kort strækning i Østersøen kan man på fire dage sejle fra Göteborg til Stockholm (og omvendt). Men det er en anden historie, og den kan du læse om kort tid her på siden. Jeg har sejlet den to gange, og det er en dejlig, men også ret dyr tur.

Montenegro er et hot spot i år, og man forstår hvorfor.
Montenegro er et hotspot i år, og man forstår hvorfor.

Tilbage til trendsene: Myhre mener, at det, hun kalder ”secondary cities” er at foretrække. Med det mener hun, at man kan vælge byer i nærheden af de meget populære storbydestinationer. F.eks. nævner hun, at man i stedet for at bo i Barcelona, kan man tage toget en time nordpå og opleve den smukke og langt mindre turistede by Girona.

Jeg kan anbefale den hyggelige by Padova.
Jeg kan anbefale den hyggelige by Padova, tæt på Venedig.

Selv kan jeg supplere med, at Padova, der ligger kun en times tid fra Venedig, er en virkelig flot by med universitet, flotte kirker, fin shopping, gode restauranter og afslappet atmosfære, og det er supernemt at tage toget ind til vidunderlige, men stærkt overrendte og dyre Venedig. Det er ovenikøbet muligt at sejle med kanalbåd til Venedig og se landskaber og småbyer på vejen. Stærkt anbefalelsesværdig tur.

Den svenske blogger Annika Myhre taler også om minibreaks. Det går ud på, at vi ikke vil nøjes med en lang weekend i en by med måske kun to nætter, men hellere nappe tre eller endnu bedre fire-fem nætter på en destination. Meget nyt i det er der vist ikke. Til gengæld vil vi hellere bo mere lokalt og autentisk end luksuøst, hvilket Airbnb’s succes for længst har vist. Men hvis ikke dette så helst på små boutiquehoteller.

Blot inspiration til dine næste ferier. Men husk også Valletta på Malta og Leuwarden og De frisiske Øer i Holland (Nederlandene), som er årets europæiske kulturhovedstæder. Læs også artiklen om dem og baggrunden for, hvorfor to nye byer hvert år udpeges som europæiske kulturbyer:

Her er de nye kulturhovedstæder i 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *