Tønder Festival: En af mine topdestinationer

The Mavericks

Byen Tønder er dejlig i sig selv, men jeg elsker den især, når årets festival finder sted den sidste hele weekend i august – og det er NU!  Jeg er her og ser frem til at opleve så mange koncerter som muligt. Der er næsten 100 at vælge imellem med alle mulige typer folkemusiknavne på programmet.

Det hele starter torsdag kl. 12 og fortsætter på otte scener hele fredag, lørdag og søndag. Festivalpladsen kommer til at summe af musik og samvær, og det har den gjort i nu mere end 40 år, og jeg har selv været der mange gange. Tønder Festival er en folk- eller folkemusikfestival, men ligesom andre festivaler følger den med tiden og fornyr sig. For formålet er selvfølgelig at kunne henvende sig til ikke bare de gamle trofaste, men også til nye, interesserede publikummer – og det gør Tønder Festival!

Bands og musikere til årets festival kommer fra hele 14 lande, bl.a. Canada, Irland, Skotland, Norge, Grønland og England. Og selvfølgelig Danmark. Et af hovednavnene er Lukas Graham, som faktisk ikke er specielt folky, men som alligevel med sin irske baggrund kommer fra en folkemusik-baggrund.

Lucas Graham som spiller på Tønder festival

Et andet hovednavn er The Mavericks (foto øverst), som uden tvivl skaber en fest, men nok ikke er det, man umiddelbart forbinder med begrebet ”folkemusik”.

Og det er netop det, som det handler om: At være åben for musikken uden at tænke på, hvilken genre den egentlig er eller forventes at være. For den er meget mere, end mange går rundt og tror.  Og ’believe me’: Det er den fedeste festival med et stort, dedikeret publikum, og der kommer hele tiden nye til, og med masser af stemning, samvær, sjov og super musik.

Du kan læse anmeldelser af diverse koncerter på min folkemusikblog rootszone.dk, som jeg har sammen med andre folkemusikentusiaster.

Læs mere på Tønder Festivals hjemmeside: tf.dk.

Læs også mit indlæg: Kagekalas – et sønderjysk sukkertrip.

Foto: Tønder Festival.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *