Juletryllerier i Tivoli med traditioner og nye tiltag

Hovedindgangen til Jul i Tivoli

Med regnvejr, rutsjebane, radiobiler og rødkål fra egen økologisk mark. Forlystelser og fremragende flæskestegs-sandwich. Glimmer, gløgg og gaver. Krystaller, kugler og kunstig sne. Koncertsal og kinesisk tårn. Lys og lækkerier. Nisser og Nimb. Plænen klædt på til julemarked med godt 50 boder og julestue på Pantomimeteatret med egen julemand.

Og med hygge og Hjulkøbing station. Stemning og sans for det eventyrlige. Snemænd og Santa. Veteranbiler og vinter på vej. Tivoli-søen med illuminationer og silhuetter. Med meget mere. Portene er slået op til Jul i Tivoli for 25. gang, og godt nok varer julen ikke helt til påske, men i den 176 år gamle forlystelsespark varer den til 5. januar 2020.

Juletræ i Tivoli

Trods det regnfulde vejr var der en ganske fortryllende stemning i haven fredag aften, da der var smugkig på Jul i Tivoli. Lysene glimtede og glitrede i træerne og alle vegne, og juletræet ved Nimb pyntet med 3000 Swarovski-krystaller blev tændt. Lørdag eftermiddag var den officielle premiere på julesæson 2019. Det store juletræ ved Koncertsalen fik af sangeren Burhan G tændt sine ikke mindre end 35.250 lys.

Tivoli har satset stort og dyrt med balletten ”Snedronningen” med kostumer og scenografi fra dronning Margrethes hånd og musik af Oh Land. Den får premiere i Koncertsalen 1. december, ligesom der kommer til at foregå meget andet i de næste syv uger.

Den 6. december forventes der at være premiere på ”Mælkevejen”, en ny forlystelse, som erstatter Odinekspressen og er både højere og hurtigere.

Mælkevejen har været på vej i to og et halvt år, er specialdesignet af Tivolis egen udviklingsafdeling og har kostet i nabolaget af 55 millioner kroner. Ligesom flere andre forlystelser er den inspireret af tanken om opdagelsesrejser i himmelrummet. Projekteringsshow, Eventyrteatret, London Toast Theatre, juleshow med Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester er også på plakaten.

13. december gås der Luciaoptog, og Fyrværkerifestival i fire dage (25., 26., 27. og 31. december kan man også glæde sig til i denne julesæson. Tivoli Food Hall har netop fejret to års fødselsdag og har fået ny restaurant med strand- og surferstemning, fisk, fritter og frække drinks. Her er stemningen mere a la sommer og strand end julehygge i vintermørket, og hvem vil ikke også gerne det.

Efter min mening formår Tivoli til stadighed at være noget helt specielt. En forlystelsespark, som forener traditioner og nye tanker, satser på musikken og samtidig er en hyggelig have, der tænker på alle generationer. Lige nu med jul på alle hylder.      

Foto øverst: Lasse Salling/Tivoli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *