10.000+ ting til vilde julefans

Skal du lige på ein smuttur til Berlin? Så er butikken Käthe Wohlfart på Kurfürstendamm en rigtig ”Weihnachtserlebniswelt”, hvor du kan boltre dig på 450 kvadratmeter i to etager: Julestads, julepynt, kalendere, dekorationer, nisser, tyske træmænd, engle, feer, flotte og farverige julekugler, glitter, glimmer og meget mere, du slet ikke vidste, du havde brug for.

Vi er i det rene juleslaraffenland, så er du ”advaret” eller lovet en skøn juleoplevelse.   Firmaet bag startede med spilledåser, og de er selvfølgelig stadig med. Her må være (allermindst) 10.000 ting til alle os, der elsker at pynte op til jul. I midten af butikken står et godt otte meter højt juletræ op gennem begge etager, og det er pyntet med ca. 4.800 kugler. Forretningen er åben hele året, men formodentlig uden juletræet det meste af tiden. Sikker er jeg ikke.

Julelandsby

Ægteparret Wilhelm og Käthe Wohlfahrt startede firmaet i 1964, og deres søn Harald driver det videre fra byen Rothenburg ob der Tauber i Bayern. Her etablerede parret også en hel julelandsby, og i mange år har firmaet ligeledes udviklet egne juleprodukter. Her finder du som i butikken juleting, du ikke havde drømt om. Og supplement kan man vel altid bruge.

Er en julelandsby lige i overkanten, så kan butikken i Berlin også gøre det. Eller måske den i Lübeck. Butikken har ikke overraskende også stande på julemarkederne på Alexanderplatz, på det smukke Gendarmenmarkt og Gedächtniskiche. Alle ting skabes i deres juleværksted, Rothenburger Weihnachtswerkstatt. Käthe Wohlfahrt er blevet en stor business med flere butikker i Tyskland og andre lande.

bty

Tidens juletrends

Siden 2001 har firmaet haft eget julemuseum ved butikken i Rothenburg. Her kan man opleve den tyske juls historie. Men samtidig er man helt med på tidens juletrends i pyntelige ting og sager. Pointen er netop at slå bro mellem fortid, nutid og endda fremtid og vedblive at gøre vores gode gamle jul til et lyspunkt i den mørke vinter, ligesom de gemytlige julemarkeder er det.

bty

Brug for julen

Let’s face it. I december glemmer man i vid udstrækning kulden og vintermørket, for vores fokus er julen. Der skal planlægges, købes ind, pakkes gaver. Julen er altså kommet for at blive og markerer – udover naturligvis den kristne anledning – at nu går det trods alt mod lysere tider. Vi trænger til glimmer og gløgg, hyggelige julehuler og ekstra fridage. Det er en oplevelse at slå sig løs her hos KW, og man behøver jo ikke købe noget, ho, ho, ho.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *