TradFest: Fed musikfestival i Dublin

Opdateret februar 2018: Forberedelserne til TradFest 2019 er allerede i fuld gang. 

Nu tager jeg til Dublin med det første fly! Nej, men gid det var så vel. Og måske er netop du på vej eller allerede i den dejlige irske hovedstad, som i disse dage i særlig høj grad fejrer folkemusikken. Har du muligheden, så grib den for at høre ægte irsk musik – både den berømte traditionelle musik og den ’folk’, som i en mere moderne sound også tiltaler rigtig mange. Det kaldes bl.a. nu-folk, og det forklarer nok en del.

Selvfølgelig spiller musikken året rundt i Dublin, men i 2006 lancerede Temple Bar Company en hel folk-festival – faktisk og underligt nok den første i byen. I år sker det for ikke mindre end gang nr. 13, og det sker rundt omkring i byen: På spillesteder og pubber, i flere kirker, på Dublins rådhus, City Hall, på Rathfarnham Castle og naturligt nok i hele alle Temple Bars pubber plus flere andre uden for denne festlige bydel.

Vokseværk

Med årene er TradFest vokset både i størrelse, ambitioner og musikalsk bredde. Det er okay, og det er stadig Irlands største traditionelle festival. Disse musikdage sætter sit præg på den altid livlige by med et stort musikprogram, som du kan se på tradfest.ie

Du kan også læse mere på min musikblog rootszone.dk, hvor jeg gennemgår nogle af navnene. De er store, hvis man kender noget til ’folk’ og ’trad’.

Topnavne og  partypubs i Temple Bar

Nu er Martha Wainwright jo ikke irsk, men blot et eksempel på, hvilken type navne man kan høre udover de irske. Sangerinden Judy Collins er også i byen i år ligesom skotske Big Country. Men prøv hvad som helst, det hele dur. I aften, 25. januar, er det mine irske alltime-favoritter, som engang var den ene halvdel af superbandet Planxty, nemlig Andy Irvine & Donal Lunny i St. Patrick’s Cathedral. De er og har længe været topnavne og helt fantastiske.

Temple Bar er altid fuld af fest og masser af musiksessions, men netop nu i denne weekend – og den ér begyndt! – er der skruet op for det hele. Her på siden kan du læse en anden artikel, “Dublin har musik i luften”, hvor jeg fortæller meget mere om Dublin og musiklivet. Jeg kan også ubeskedent henvise til rejsebogen Vide Verden, som i sin serie på foreløbig 13 rejsebøger også har en om Dublin. Her er musikkapitlet ”Trad” om den irske musik leveret af denne musik-crazy skribent.

Det er nemt og ofte billigt at flyve til Dublin med f.eks. SAS, Norwegian og Ryanair.

Læs mere her

rootszone.dk

visitdublin.com

visitireland.com    

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *