Så åbner Tivoli Hjørnet og den fristende Food Hall

Fredag d. 17. november åbner Tivoli officielt sit nye og indbydende madtempel, Food Hall, som med sine 15 madstader er hjertet i det helt nybyggede Tivoli Hjørnet. Den nye bygning tilføjer desuden 21 værelser til Nimb Hotel og huser restauranterne Vapiano og Sticks’n’Sushi, Espresso House og en afdeling af designhøjborgen Illums Bolighus. Det ligger i kortene, at København har fået endnu en attraktion for både sine borgere og de mange turister her midt i byens centrum.

Pressen fik et forhåndskig d. 8. november, hvor staderne bød på hver sine lækre smagsprøver og drikkevarer, og man må sige, at det hele gav et meget lovende indtryk. Dørene er åbne fra d. 10. november, men det kaldes en blød åbning, hvor staderne for alvor gør sig klar.

Ind fra gaden

Det er en ønskedrøm at for Tivoli, der nu er gået i opfyldelse, således at åbne op mod byen, og det har da også allerede givet den del af Bernstorffsgade et kæmpeløft. Tivoli har haft projektet i støbeskeen i 14 år, og da der endelig var grønt lys for at indtage hjørnet, gik arkitektfirmaet Pei Cobb Freed & Partners i gang.

Som Tivolis direktør Lars Liebst sagde ved pressemødet, så ”har vi i mange år arbejdet med at udvikle helårsaktiviteter, og med Tivoli Hjørnet forener vi Tivoli med byen på en helt ny måde”.

Det betyder naturligvis, at man kan komme ind fra gaden og tage for sig af retterne. Lige så selvfølgelig er det, at man også kan komme ind fra Tivoli-siden. På begge sider kan man sidde udendørs. På toppen af bygningen åbner Stick’n’Sushi d. 12.12. kl. 12, og heroppefra, ikke mindst fra terrassen, kan man nyde en fantastisk udsigt over både København og selve Tivoli.

Fries og burger i Tivolis Food Hall

Alsidighed og kvalitet

De 15 stader i Food Hall er nøje udvalgt, både så kvaliteten er i top og sådan, at de supplerer hinanden på bedste vis. Det er steder, der allerede har succes med deres andre forretninger, og som man lever op til den imponerende madscene, som København har udviklet sig til. Samtidig skal der være hyggeligt og priser for enhver pengepung.

Staderne er (i alfabetisk rækkefølge) Bobbabella, som er restaurant Kadeaus bud på en bornholmsk grillbar. Bageriet Brødflov med frisk brød og skønne kager. Chicks by Chicks med roterende økologiske kyllinger. Cock’s & Cows med kvali-burgere og cocktails. Gló med salater og andet grønt Gorm’s med sprøde pizzaer. Tapa del Toro med tapas og sherry. Hallernes Smørrebrød – typisk dansk er der heldigvis også sørget for.

Kung Fu Street Food er synonymt med det asiatiske køkken. Le Petit Vinbar byder på bistrostemning med sine franske serveringer. Lets Sushi – siger sig selv. Retreat serverer ”real food fast”. Riccos brygger sin kendte kvalitetskaffe. The Bird & Kissmeyer er en hyggelig bar i hjørnet med speciale i gin, håndbrygget øl og gourmettoast. Og hold nu op, deres gin ved navn ”Black Forest” smagte himmelsk og råber på gentagelse. Sidst, men ikke mindst en nyhed i København, nemlig stockholmske Zócalo med sund meximad.

Tilløbsstykke

Det samlede areal på Tivoli Hjørnet er 6000 kvadratmeter, hvoraf Food Hall optager de 850. Bygningen har to ansigter eller facader. Nemlig den ene mod byen, som afspejler storbyliv og tempo, og med et bredt fortov. Og den ind mod haven, som falder naturligt ind i Tivolis helt specielle omgivelser.

Jeg tror, at København har fået sig et nyt, populært hjørne her på Tivoli Hjørnet.

Foto: Tivoli

Skriv her