Tivoli er åben med en forrygende sæson i vente

Dæmonen i Tivoli

Tivoli-sæsonen er i fuld gang, og tallene fra sidste år viser, at turisterne er tilbage i København og i Tivoli – fra Sverige, Norge, Tyskland, Italien, USA og flere endnu.

Også turister fra andre dele af Danmark, men ikke helt så mange som forventet. Tivoli holder 180 års fødselsdag i år, både på dagen 15. august og med en masse gode ting undervejs.

Tivoli handler så meget om musik for alle aldersklasser og smage. Fredagsrock er begyndt på sæson 26 og er lige så populært som altid. Hen over sommersæsonen tages hul på en række særlige fejringer, der kulminerer med Tivolis fødselsdagsfest 15. august.

Fredagsrock byder på 24 koncerter, hvoraf de syv er dobbeltkoncerter. Programmet spænder fra Macklemore, Rick Astley til Texas over den engelske rockgruppe Deep Purple.

Plakaten tæller bl.a. Drew Sycamore, Mø, Swan Lee, Jada, Christopher, Phlake, Thomas Helmig og Tobias Rahim. Der lægges ud den 14. april med dobbeltkoncerten med Eee Gee og Soleima.

Garderne er klar til at give gæsterne endnu en skøn sæson. Foto: Lissen Jacobsen.

Masser af det hele

I år kommer det nye koncept, Mint, i spil – en scene på tirsdage med ny, dansk musik. Havefesten med opvarmningsband før Fredagsrock kommer igen, ligesom der også er kommer musik til jazzelskerne. på en række onsdage. Tivolirevy i Glassalen kommer tilbage fra d. 1. juni med selveste Lisbet Dahl, Linda P, Andreas Bo, Carsten Svendsen, Nicolai Jørgensen og James Price ved klaveret.

Skuespiller Jesper Lohmann indtager scenen til august med forestillingen Tilløkke Otto, som hylder Otto Brandenburg. Annette Heick og Vild med Dans-vinder Caspar Phillipson indtager Glassalen fra 14. september med en ny romantisk forestilling med titlen Pennevenner, som bindes sammen af en række evergreens.

Og samme Heick synger med på Fællessang sammen med Tivoli Salonorkster i juni, juli og august. Lørdagshits kommer heller ikke til at mangle, for otte gange i løbet af juli og august kan du høre hits fra 80’erne, 90’erne og 0’erne med bl.a. Sko & Torp, der har 30 års jubilæum på scenen d. 15. juli, Sanne Salomonsen og Thomas Helmig.

Gang i den på gastrofronten

Men inden da vil nye restauranter, teateroplevelser og endnu flere koncerter sætte deres festlige aftryk på sommersæsonen, som der forventes meget af.

Vi glæder os til at komme i gang, for Tivoli er bare bedst, når der er glade gæster i haveanlægget ”, sagde Tivolis direktør Susanne Koch Mørch ved pressemøde forud for åbningen for få uger siden.

I Tivoli skal mad og drikke være forlystelser i sig selv. I 2023 bydes velkommen til den nye permanente restaurant Kilden, hvor maden er baseret på bæredygtighed og de skiftende danske sæsoner.

Udover Kilden arbejdes der på en ny spændende restaurant i Glassalen, og der vil komme nye Michelin pop-up restauranter i Det japanske Tårn. Gastro-året 2023 lancerer et nyt is-koncept, og så vender Tivoli Food Festival tilbage allerede her i maj. .

Foto: Lasse Salling, Tivoli

Alvin Ailey og Blomsterfestival

Tivolis ældste bygning, Pantomimeteatret fra 1874, byder foruden på på pantomimer på balletter, moderne danseforestillinger og eventyrballet for alle.

Af de i alt 10 forskellige forestillinger, der spilles tilsammen knap 300 gange ,kan nævnes Guldnøglen og balletten Bournonvilleaften med repremiere 15. juli, foruden fra 11. maj en helt ny pantomimeballet af Tim Rushton med de klassiske figurer Pjerrot, Harlekin og Columbine.

Du kan gense H.C. Andersens eventyr om Den Standhaftige Tinsoldat den 24. juni. Balletten havde premiere i 2013, Dronning Margrethe bag scenografi og kostumer, Dinna Bjørn bag dansetrinene, og James Price står for musikken.  Og så returnerer Alvin Ailey American Dance Theater endelig med seks shows fyldt med dygtighed og danseglæde fra d. 29. august 

Tivoli skruer ekstra op for blomsterne, som allerede fylder godt og smukt i billedet fra 26. august til 10. september. For her kommer Have- og Blomsterfestival med ekstra udsmykninger, blomsterdyster og udstillinger af bl.a. Marianne Scott Hansen og Signe Kejlbo.

I løbet af sommeren har Tivoli mange mærkedage med ekstra oplevelser oveni. Bl.a. Gospel Festival, Emil fra Lønneberg runder 60 år, Film på Plænen, Grønland i Tivoli og Live Champions League-Finale på storskærm.

Gæsterne kan også se frem til fejringer af Mors dag, Norges nationaldag d. 17. maj og USA’s d. 4. juli. Der er udsigt til 50 forskellige events hen over sommeren.

Sidste år kickstartede Tivoli et samarbejde med CHART, den førende begivenhed for samtidskunst i Norden. Efter første års succes kan Tivoli fortælle, at samarbejdet er blevet til en treårig aftale. Tivolis gæster får derfor de næste tre år mulighed for at opleve en helt særlig kunstudstilling kurateret til og udstillet i Tivoli.

Kunstværkerne består af alt fra stedsspecifikke skulpturer til intervenerende installationer, og der vil hvert år være omkring 12 værker. Tivoli er stolt af, i samarbejde med CHART, at kunne præsentere en række af samtidskunstens mest prominente kunstnere.

Foto: Lasse Salling, Tivoli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *