Så åbnede Tivoli langt om længe

thumbnail

Danmarks største turistattraktion måtte ligesom mange andre udskyde årets sommersæsonåbning. Men så åbnede Tivoli endelig for sin sæson nr. 178 den 8. juni efter godt to måneders forsinkelse. Til gengæld er der i år åbent helt frem til og med 4. oktober, hvorefter der lidt senere holdes både Halloween og julemarked som vanligt.

Hvor var gensynet med Tivoli dejligt på den kønne sommeraften. Jeg har en stor svaghed for den gamle have, netop fordi den stadig er en have fyldt med blomster, og fordi den stadig formår at holde balancen mellem gammelt og nyt.

Fotos: Lissen Jacobsen/Rejselykke.dk bortset fra det det øverste foto og nedenunder her. De er fra Tivolis fotograf.

Gæsterne i denne sommer vil møde Tivoli i en lidt anden version. For der er taget alle mulige forholdsregler til gavn og glæde for ikke bare publikum, men også medarbejderne, som mange steder bar visir med sjov Tivolipynt på. I det par timer, jeg var der, var der ikke på nogen måde overfyldt. Der var udsyn til de friske grønne plæner og prydeligt og nysseligt alle steder.  

Afstand og afspritning

Som vi nu er blevet vant til, skal man som sædvanlig holde afstand ved indgangene, i hele haveanlægget og selvfølgelig i det hele taget. Reglerne følger naturligvis Sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Tivoli har lanceret en App, som gør det muligt at købe billetter hjemmefra, og under besøget kan man bestille tid til en tur i forlystelserne, så man kan undgå eller minimere tiden i en fysisk kø.

Man kan også bestille mad i bl.a. Garden Deli og i restaurant Gemyse, ligesom Fru Nimb laver frisksmurte madpakker.

Vigtig for hele Danmark

Tivoli er den største og vigtigste turistattraktion ikke bare for København, men for hele Danmark, så naturligvis var åbningen også uhyre vigtig for turistorganisationen Wonderful Copenhagen. Adm. direktør Mikkel Aarø-Hansen sagde på et pressemøde forleden: ”I år glæder det os ekstra meget at se Tivoli slå dørene op til en ny sæson og at se tælleapparaterne gå i gang”.

Tivolis direktør, Lars Liebst, udstrålede stor glæde, da han bød velkommen. Han afgår som direktør i denne sommersæson efter 24 år. ”Under hans ledelse har haven udviklet sig til et internationalt anerkendt brand”, stod der i Politiken sidst efterår, ”Liebst afleverer en virksomhed i topform, som er på vej mod sit bedste resultat nogensinde”. Den topform kan man håbe, at haven kan komme tilbage til.

Kom an fra hele Danmark

Lars Liebst sagde på pressemødet, at Tivoli heldigvis havde været polstret til den to måneder forsinkede åbning. Men det er klart, at man nu ser frem til det tidspunkt, hvor vi igen kan modtage internationale turister i København – men det bliver ikke mange i år. Til gengæld er danskerne fra hele landet meget velkomne (som altid). ”Det bliver en smidig oplevelse med de nye, digitale kø-systemer og medarbejdere, der er vant til at håndtere store forsamlinger”, sagde han.

Tivoli leverer fyrværkeri hver lørdag, på fødselsdagen 15. august og ved sæsonafslutningen d. 4. oktober. Film under åben himmel får vi igen, nemlig på de fire søndag aftener i juli på Plænen fra kl. 20. Første gang bliver altså 5. juli.

Endelig livemusik

Rigtig mange af os har nu siden midten af marts savnet livemusik – men det forlød på mødet, at den får vi også i år i Tivoli. Fredagsrock kommer vi til at undvære, men der vil være andre koncerter fra Plænen – efter planen hver aften med undtagelse af fredag. På og omkring Plænen er der plads til og mulighed for et større publikum, men jo ikke så stort, som Fredagsrock normalt tiltrækker. 

Pantomimeteatret, Rasmus Klump og Tivoligarden skal vi heller ikke mangle, men Covid-19 har betydet mange aflysninger i Koncertsalen og Glassalen. I september er situationen forhåbentlig og formentlig forbedret endnu mere, end den tilsyneladende allerede er.

Så her byder Glassalen på Tivoli Varieté med Rasmus Botoft og special guests, Niels Hausgaard spiller nogle af sine aflyste koncerter. Indtil videre står også Anders Blichfeldt på plakaten til en stor koncert 9. september og Rune Klan underholder 10. og 11. september.

Champagnegaloppen af H.C. Lumbye fejrer i år 175 års fødselsdag.

Food & Wine Festival

I år der ekstra fokus på madoplevelser i Tivoli. Fra d. 29. august til 20. september lancerer Tivoli en helt ny mad- og vinfestival i Tivoli, hvor haven nærmest omdannes til en veritabel madoase med boder, fællesspisning og meget mere. Det kan alt fra børnefamilier til foodies og feinschmeckere glæde sig til.

Sidste år havde Tivoli åbent i 282 dage, i 2020 bliver det til i alt 196 dage. God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Til toppen