Pessimisme hos ANTOR

Coronavirus har på det nærmeste lukket Danmark ned, men for at forebygge, understreger regering og eksperter.

Foreningen for de udenlandske turistorganisationer i Danmark, ANTOR, melder samstemmigt, at udsigten for det næste lange stykke tid som følge af coronavirus er stærkt udfordret, men at roen må bevares. Denne tekst er fra en pressemeddelelse fra formand for ANTOR; Bo Schou Lauridsen,.turistchef for Tysk Turist Information.

ANTOR, altså Association of National Tourist Office Representatives, udtaler, at den generelle følelse, hvad gælder udviklingen i antallet af overnatninger, er relativt pessimistisk i ANTOR. En af årsagerne er, at omfanget af flyaflysninger ikke kan forudsiges, og at antallet af flysæder har en enorm indflydelse på mængden af turister, der kan rejse ud.

Samtidig betoner medlemmerne dog, at det endnu er for tidligt at kunne kvantificere det præcise omfang af coronavirussets effekt på rejselysten og -mulighederne”, siger foreningens formand, tysk turistchef Bo Schou Lauridsen. ANTOR består bl.a. af Atout France, Aruba, Portugal, Ras Al Khaimah fra De Forenede Arabiske Emirater, Israel, Norge, Spanien, Tyskland, Kroatien, Thailand, Italien, Cypern, VisitBritain, Island og Flandern.

Kampagner og presseture sættes på hold

Skal ANTOR-medlemmerne forsøge at pege på, hvor store konsekvenser corona-COVID-19 vil få, lyder det, at faldet i danske overnatninger i de forskellige rejselande vil være mellem 10% og 25%, i værste fald, 60-70%, alt afhængigt af corona-situationens omfang og varighed. Hvad gælder ANTOR-medlemmernes syn på planer, marketingarbejde og presseaktiviteter i det næste stykke tid, vil niveauet som følge af corona falde mærkbart.

”Det er afgørende for medlemslandene at udvise ansvarlighed og anstændighed og følge de anbefalinger, som den danske regering og sundhedsmyndighederne er kommet med og sandsynligvis løbende vil justere på. Generelt annullerer de fleste af medlemmerne events, som skulle have været afviklet i den nærmeste fremtid. Kampagner og presseture sættes på hold”.

Forholdsregler

”Det er lidt af en katastrofe men helt nødvendigt at tage de forholdsregler, som skal til for at reducere coronavirussets fortsatte spredning”, siger Bo Schou Lauridsen. ANTOR-medlemmerne er enige om at bevare roen til trods for den svære situation for de mange rejselande og at bakke op om de regeringsforanstaltninger, der er truffet for at kontrollere situationen.

Det ligger også medlemmerne stærkt på sinde, at der udvises fleksibilitet, hvad gælder afbestillinger og så vidt muligt, at aktører i branchen bør lade det ske uden gebyrer i samarbejde med leverandører fra landene.

https://visitantordenmark.dk

https://www.germany.travel/dk/index.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *