Varme feriedrømme blomstrer i kulden

Porquerolles

Når man sidder her i kulde-Danmark med vinden ruskende i huset og masser af sne, er det nemt at forfalde til at drømme om en forårs- eller sommerrejse til varmere destinationer. Nogle steder i Europa er foråret ikke så langt væk, som det sandsynligvis er her i landet, så i den næste tid vil jeg drømme mig til og skrive om forskellige destinationer, hvor solen (snart) skinner varmt.

VAR, tænker jeg. Jeg blev helt besnæret, da jeg for et par uger siden var til pressemøde og hørte om stedet, som har 400 kilometer Middelhavskyst, strande, bjerge, autentiske byer, smuk og varieret natur. Var er klar til at slå et slag for sig selv, sine 39 underskønne landsbyer og byer, for halvøen, der stikker ud i havet, og de næsten uberørte øer derude.

Var
Foto: Atout France

Ny flyrute

Den aktuelle anledning for Atout Frances pressemøde var, at SAS d. 21. april åbner en ny rute direkte fra København til lufthavnen Toulon Hyères i Var. Mødet blev holdt på Brasserie Degas på Gl. Kongevej, hvis franske chef sørgede for en passende og lækker lunch.

I starten flyves lørdage, senere både lørdag og mandag og i den hotteste sæson, 2. juli til 8. august, også onsdag. Sidste flyvning i år er 20. oktober. Med direkte fly, som tager to en halv time, har du nem adgang til både Var og hele Middelhavskysten med 300 solskinsdage om året.

Foto: Pixabay

Naturskønt

Var er et helt departement, det sydligste af de 96 departementer, som ligger i selve Frankrig, og det er det mest skovrige. Du finder Var mellem departementerne Bouches-du-Rhône, Alpes-de-Haute-Provence og Alpes Maritimes – og mellem Marseille, Cannes og Nice. Fashionable St. Tropez ligger i Var, men er nok ikke den mest typiske by her.

Naturen hersker med den ikke så høje (780 meter) bjergkæde Massif de Maures og en overflod af landskabelig skønhed. Afbrudt af små, gamle byer med autentisk, indbygget idyl i de krogede gader, på kønne torve, hvor man nemt kan blive hængende i timevis, se på huse, mennesker, nyde en drink, gå på marked. Var er også olivenlunde, vinmarker, mandel- og platantræer, cypresser, pinjeskove, kastanjetræer og korkege.

Foto fra Var
Foto: Atout France

Blomster, fugle og sport

Bormes-les-Mimoses er kåret som Frankrigs mest blomsterrige landsby, village fleurie, med sit væld af mimoser, nerier, bougainvillea, eukalyptus og mange flere. Den ligger smukt op ad bjerget ligesom flere andre. Typiske feriesteder er Sanay-sur-Mer, Bandol og Hyères, der også er kendt for sin palmeindustri med stor eksport til Saudi Arabien! For de franske palmer kan bedre tåle sand.

I Var finder du aktiviteter af alle slags. Cykling, sejlads, golf, dykning, vandring, kitesurfing, badeliv og hvad man ellers kunne få lyst til. Besøg Porquerolles, Port-Cros og Le Levant, De Gyldne Øer, hvor havet og himlen næsten går i ét. På Giens-halvøen finder du saltmarsken og mere end 200 fuglearter.

Til enhver fransk ferie hører selvfølgelig god gastronomi og vin, det er no problem her. Er du klar til Var? Jeg er klar, men drømmer også videre.

Foto: Pixabay

Links

France.fr  

Visitvar.fr

hyeres-tourisme.com

SAS

Degas Brasserie 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *