Berlin er i über julestemning

Gendarmenmarkt

Rejselykke var inviteret til Berlin af Scandlines, der sejler Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarten mange gange dagligt. 

Julemarkederne er i fuld gang nu, og mange varer helt frem til d. 31. december. Der er mange at vælge imellem, både små lokale og store traditionsrige, som tiltrækker et stort publikum, Blandt de bedste er Weinachts Zauber Gendarmenmarkt i det centrale Berlin, Mitte. Markedets kulisser med både den franske og den tyske domkirke samt en koncertsal skaber en både hyggelig og højtidelig stemning.

Pladsen Gendarmenmarkt anses af mange for en af de smukkeste i Europa og med god grund. Juleaften holdes åbent til kl. 18 og nytårsaften helt til 00.30. Udvalget af boder er stort og kvaliteten høj, og der tilbydes masser af mad og drikke. De små gløgghytter er noget af et tilløbsstykke. Det samme gælder også på Kulturbrauerei-julemarkedet ved Schönhauser Allee i Prenzlauerberg er absolut værd at besøge.

Krybbe på julemarked

Det er et nedlagt bryggeri med marked i de to bryggerigårde, og her er virkelig en rar og afslappet atmosfære. Markedet har et pift eller tema af Skandinavien med blandt andet en finsk bod med flydende smagsprøver, i al fald den dag. Dette julemarked slutter den 22. december. Berlin har i alt mere end 50 julemarkeder.

Skal man jule max og helst indendørs, så er det hos Käthe Wohlfahrt ved Kurfürstendamm, man kan få sig et øjeblikkeligt julefix. Det er en butik i flere etager fyldt med jul og med alle mulige varianter af julestads og pynt, dekorationer, julekalendere, kugler i alle farver, og i det hele taget alt, hvad en juleentusiast kan ønske sig. Julestemningen indfinder sig bare straks i dette magiske juleunivers af glimmer og glitter, fint malede træ-ting og meget andet.

Palais i Berlin

Tusindvis af ting lokker i hver en krog og på de smukt julepyntede borde og hylder. Det er en rigtig julehule. Butikken blev åbnet i 1964 af ægteparret Wilhelm og Käthe Wohlfahrt, og sidstnævnte lagde navn til denne forretning, som er blevet til en hel kæde gennem årene.

Virksomhedens hovedkvarter ligger i Rothenburg ob der Tauber i Bayern, hvor det også har eget juleværksted, museum og en hel ”Christmas Village”. Nu er parrets søn Harald Wohlfahrt i spidsen for det flotte juleimperium.

Læs mere om jul i Tyskland

Masser af jul i Niedersachens 9 byer

Visit Berlin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *