Ischgl siger igen farvel til skisæsonen med en storstilet koncert på Idalp

ISCHGL IDALP

Det er ingen ringere end den italienske popstjerne Eros Ramazzotti, der stiller op og spiller op til den store udendørskoncert d. 2. maj på Idalp, der er centrum for det flotte og store skiresort. Afslutningen på årets skisæson kaldes ”Top of the Mountain Closing Concert”.

Det er her, gondolerne kommer op fra byen, der ligger i 1377 meters højde over havet. Herfra kan man stå på ski i alle retninger med 239 kilometer skipister at slå sig løs på. Ischgls skiområde ligger så højt (højeste nedfart begynder på 2872 meter), at der er stærk snegaranti og enorme muligheder. Men tag en pause d. 2. maj og nyd den italienske musiker og hans band.

Mange store stjerner

ISCHGL 2020

Sidste år begejstrede amerikanske Lenny Kravitz de mange skiløbere, og hvem der ellers måtte have taget turen op til til den store musikscene. Ideen med at åbne og lukke sæsonen med store musiknavne begyndte for 25 år siden, og en del andre skidestinationer har taget ideen til sig siden da.

Ischgl er et fantastisk skisportssted og et af de største i Østrig. Jeg har selv oplevet flere koncerter ved Idalp, og blandt de mange navne gennem nu 25 år har været Rod Stewart, Alicia Keys, The Killers. Elton John, Muse, Pink Floyd, Katy Perry, Sting og utroligt nok også både Michael Jackson og Bob Dylan.

Mondæn og moderne

Østrig har mange suveræne skisportssteder, og jeg har besøgt nogle stykker af dem igennem årene. Ischgl er faktisk det skisted, jeg har været allerflest gange, og det er helt vidunderligt. Byen har dog forandret sig en del igennem de senere år og er blevet (lidt for) mondæn og med stort fokus på nattelivet. Men der er ingen tvivl om, at skiløbet her er totalt i top.

Jeg så for nylig et interview med nok den største og vigtigste bagmand for skiliftsystemet og skidestinationens udvikling i de sneste mange år. Hans far var i sin tid initiativtager til at udvikle byen og bjergene omkring. Men den 80-årige Günther Alois har fortsat og satset på at gøre Ischgl til et topmoderne skisted med alt, hvad forkælede hjerter kan begære, når det gælder mad, drikke, forlystelsesliv og hvad dertil hører.

Faciliteter

Foto: Jürg Lohm/Pixabay

Samtidig er selve det, som det virkelig handler om: Skifaciliteterne. De er under konstant udvikling med nye, hurtige gondoler og stolelifte. Desuden er Ischgl den første certificerede klimaneutrale skidestination i Alperne. Og er man på skiferie i Ischgl, kan man benytte muligheden for at køre på ski til Samnaun i Schweiz.

Alois indså for længe siden, fortalte han, at det enkelte skisportssted er nødt til at skille sig ud fra de andre. Den moderne skiløber ønsker sig ikke bare perfekt sne og mange pister, men også alle mulige andre faciliteter til det moderne liv. Mange vil ikke kun stå på ski, men også bare nyde alt det andet. Desuden står færre mennesker i Europa nu på ski, fortalte han.

Læs også: På ski i Dolomitterne.

Foto øverst: Ischgl Turistbureau.

One Reply to “Ischgl siger igen farvel til skisæsonen med en storstilet koncert på Idalp”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *