St. Patrick’s Day er en stor begivenhed

St. Patrick's Day kvinder

St. Patrick’s Day, også kaldet Paddy’s Day, er den irske nationaldag 17. marts, som fejres over hele verden.

Det gør den bl.a., fordi mange millioner irere igennem årene siden den første store emigrationsbølge i midten af 1800-tallet har bosat sig i USA, Australien og mange andre lande. De irske rødder og kulturen tog de med sig. Det fejres i stor stil, og irerne er rigtig gode til at feste igennem.

Fejringen foregår under sloganet “Everyone is Irish on St. Patrick’s Day” og henviser til, at alle er velkomne til at deltage, uanset nationalitet og tilknytning til Irland.

Eftermiddagen byder bl.a. på show med irsk folkemusik med bandet The Early House og dansere fra Dark Green School of Irish Dancing og Copenhagen Irish Set Dancers. 

Dagens festligheder kulminerer i det store grønne festoptog med bandet Copenhagen Showband, og skuespilleren Ian Burns som St. Patrick fører an.

St. Patricks Day
Den store parade i Dublin på St. Patricks Day. Et festligt syn. Foto: Ireland Tourism.

Det hele starter kl. 13, og paraden afgår fra Rådhuspladsen kl. 17. I teltet på Rådhuspladsen kan børn få lavet ansigtsmaling, og der serveres varm kakao og kager. 

Til de voksne bliver det nok snarere traditionel Irish Coffee med whiskey fra Tullamore Dew samt øl fra det irske bryggeri O’Hara’s Craft Beers, som har særligt fokus på bæredygtig produktion. 

Den grønne nationaldag fejres selvfølgelig også over hele Irland. I Dublin og sikkert også i andre byer begynder festlighederne den 16. marts og løber frem til den 19.

Her kan man bl.a. opleve den spektakulære parade gennem byens gader den 17. eller besøge festivalområdet ved National Museum of Ireland i centrum af Dublin, hvor der er forskellige koncerter, dans og teater. 

St. Patrick levede i det femte århundrede, var apostel og blev helgen, fordi han indførte kristendommen i Irland. 17. maj hvert år fejres årsdagen for hans død både i Irland og resten af verden. Festlighederne omfatter store parader iført grøn påklædning og såkaldte “shamrocks” – grønne trekløvere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *