ZOO juler igennem i december

Lys i Zoo i Kbh

Københavns Zoologiske Have har fuldt blus på julehyggen med 400.000 glimtende lys. Selv om det nok mest er for gæsternes skyld, så nyder dyrene sikkert også godt af den varme stemning. Der er masser at opleve, så tjek programmet for hver dag ud på zoo.dk. Torsdag d. 13.december kl. 16 kan du opleve Luciaoptoget, der går fra Zootårnet til Verdenspladsen, og så er der koncert med Monique kl. 16.15 i Elefanthuset.

Som vi alle nok kan se, hvis vi kigger ud af vinduerne, så vil vores skønne ZOO ikke være dækket af nyfalden sne. Det tør jeg godt spå om her dagen før, hvor der er adskillige plusgrader og netop i skrivende stund en smule sjælden solskin. Men ZOO er alligevel en dejlig oplevelse, som jeg selv ser frem til efter flere års fravær. Især glæder jeg mig til et gensyn med pandaer, som jeg så for præcis et år siden i Chengdu i Kina. En af dem er vist i København nu!  

Julemand i Zoo
Foto: Neel Andreasen. Pressefoto.

Men jeg vil også meget gerne opleve rensdyrene, som hver dag frem til 2. juledag går tur gennem zoologiske have. Rensdyr lever i naturen i store flokke og foretager sammen årlige vandringer. Jeg har kørt rundt i Norge mange gange i egne, hvor der lever vilde rensdyr, men det er endnu ikke lykkedes mig at se mere end en håndfuld ad gangen og kun få gange.

Derfor vil det være så specielt at se dem selv i de ikke så vilde rammer i ZOO. De få ikke brug for at sprede tæerne fra hinanden, som de gør, når de vandrer i blød sne. Deres klove fungerer ellers som en form for snesko, når de gør det, men som sagt ser det ikke ud til at blive tilfældet i København. Måske når vi kommer tættere på jul? Rener i snestorm – ja tak.

Du kan også tage ZOO’s juletog rundt i haven, og på Verdenspladsen (tæt ved pandaerne) ligger det allerhyggeligste jule-zoomarked med julegaver, kunsthåndværk, delikatesser og julegodter. Du kan også besøge de kreative værksteder, hvor børn selv kan lave julegaver. I Julemandens Hus er der i weekender dækket op til det helt store klippe-klistre-show, og lørdag d. 21. december er julemanden på gæstevisit før sin travleste dag på året.

Børn i Zoos juleværksted
Foto: Neel Andreasen. Pressefoto.

Det er Villaen, der (også i år) er blevet forvandlet til Julemandens Hus med masser af julehygge. På verandaen ligger det store julegaveværksted og indenfor i varmen kan du gå i den allerhyggeligste julestue med julepynt i lange baner. På første sal kan du høre historier fra den virkelig verden om f.eks. dyrs evne til at overleve rundt omkring på kloden og om deres jagtteknikker. Rør ved tænder, kranier, skind – og en levende slange!

Fredag, lørdag og søndag her i december kande første 200 gæster på Zoomarked få tre gratis æbleskiver på Verdenspladsen. Men husk at komme ”først til mølle”. Der foregår hver eneste dage en hel masse af de ting, som er hverdagskost i Zoo, nemlig fodringer af de mange dyr – og en hel del andet. Glædeligt Zoo-besøg og hav en dejlig jul.

Artiklens øverste foto er taget af Frank Rønsholt/Pressefoto for ZOO.

One Reply to “ZOO juler igennem i december”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *